Kuringersteenweg 124, 3500 Hasselt

Voorwoord

Villa Saporis

Ons charmehotel is een geklasseerd monument in Hasselt, de stad van de smaak. Vandaar ook de naamkeuze : ”Saporis” is immers ontleend uit het Latijn en betekent ‘van de smaak’.

Wij heten u graag welkom in ons charmehotel. Niet alleen de stijlvolle kamers zullen u bekoren, er is ook een ruime parking voorzien en bij mooi weer kan u ontspannen aan onze zwemvijver.

Of verkiest u wat meer luxe in één van onze suites met privé- infraroodsauna en bubbelbad? Bij Villa Saporis is er voor elk wat wils. Genieten kan hier in alle rust, en dat op slechts 800 meter van de binnenstad en 500 meter van het station.

Wij kijken er alvast naar uit u te mogen verwelkomen in Villa Saporis.

Frank Wils & team

a
Vroeger
Het gebouw

De in 1907 gebouwde en in 1933 en 1953 uitgebreide Villa Sampermans is een beeldbepalende woning met cottage-allure. Zijtuin met een monumentaal 20ste-eeuws smeedijzeren hek aan straatzijde en een oude Atlasceder. De binnenafwerking, met klassieke indeling vertoont art-nouveau- en art-deco-invloeden. In 1951 (confer kadaster) werd een deel van de buiten gebruik gestelde tramlijn bij de tuin gevoegd.

Gebruik
De Villa

De villa met zijtuin is een typisch en beeldbepalend voorbeeld van de architectuur die in de Hasseltse stationsbuurt tot stand kwam op het einde van de 19de eeuw en in de eerste helft van de 20ste eeuw. Ze werd bewoond door Joseph Sampermans, een bekende Hasseltse verdeler van bieren, limonades, water, koolzuur en ijs. Nadien is het gebouw ook even gebruikt als woning met kantoren.

Hedendaags
Villa Saporis

In 2007 kocht de familie Wils het vervallen pand van Villa Sampermans, genoemd naar een bekende brouwersfamilie in Hasselt en gebouwd in 1907. Frank Wils wou het opknappen en doorverkopen, maar de smaak of saporis in het Latijn kreeg hem te pakken en hierdoor liet hij het niet meer los. Tot op heden mag Hasselt dit mooi stukje architectuur beschouwen als een van de mooiste accommodaties voor toeristen.

Op 500 meter van het station van Hasselt, en 800 meter tot de binnenstad ligt Villa Saporis gunstig voor zowel zakelijke als plezierbezoekers

Zowel op Tripadvisor als Booking.com genieten we van een 9+ rating door onze bezoekers.

Door onze automatische toegangscontrole kan u op ieder moment wanneer u dat wil in- en uitchecken.

a
Hoofdstad van de smaak

Hasselt heeft het

Je kan in Hasselt naar hartenlust shoppen, musea bezoeken, cultuur beleven, culinair genieten en gastvrij overnachten. Alles speelt zich af op wandelafstand. In onze levendige hoofdstad worden je smaakpapillen goed aan het werk gezet. De gezellige straten in de binnenstad verwennen je met een groot aantal restaurants, cafés en sfeervolle terrassen. Jenever en speculaas zijn dé specialiteiten van onze stad.